Per 1 januari aanstaande volgt Manuel Voll Ivo Struik op als Program Director van de Masterclass NieuweZorg. Struik neemt na 5 jaar met een goed gevoel afscheid om meer tijd te kunnen besteden aan zijn activiteiten als extern adviseur en directeur Stichting Zaadbalkanker. Initiator Jan Derks: “Masterclass NieuweZorg is Ivo Struik veel dank verschuldigd voor zijn belangrijke bijdrage aan het succes van vele collegejaren en we kijken vol vertrouwen en met plezier uit naar het vervolg hierop in de samenwerking met Manuel Voll.”

Struik kan terugkijken op een succesvolle periode: “Sinds 2019 heb ik elk jaar met veel plezier de Masterclass NieuweZorg inhoudelijk mogen opzetten als programmaleider en moderator. Hierbij ben ik altijd volledig vrij geweest om de onderwerpen te bepalen en de sprekers uit te nodigen die het programma een enorme kwaliteitsslag hebben gegeven. De Masterclass NieuweZorg neemt binnen het Nederlandse cursusaanbod inmiddels een unieke positie in en zowel sprekers als deelnemers zijn elk jaar heel enthousiast over het programma en wat het hen brengt. Het uiteindelijke doel is een kritische massa op te leiden die een levenslang netwerk vormt dat elkaar weet te vinden in het aanpakken en verbeteren van onze zorg. Volgens mij slagen we daar elk jaar weer in. Met Manuel staat een meer dan waardige opvolger klaar, die al vanaf het begin van het huidige collegejaar instroomt: zo hebben we met elkaar een ideaal overgangstraject opgezet.”

Voll vult aan: “Ik vind het een grote eer om leiding te gaan geven aan deze Masterclass. Ik heb zelf een van de eerste edities mogen volgen en ben vervolgens betrokken gebleven als lid van de Raad van Advies. Hierbij zijn we altijd gefocust geweest op verbetering van de kwaliteit van het programma. Ivo zal tot eind dit jaar verantwoordelijk blijven voor de organisatie van blok 1, 2 en 3 van het 11e collegejaar, daarna neem ik met veel plezier het stokje van hem over.”

Met zijn 28 jaar ervaring binnen het zorgspeelveld is Voll geen onbekende. Als oprichter en directeur van Lagom Support combineert hij dagelijks zijn (inter)nationale ervaring om innovatieve oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen waar stakeholders in de zorg voor staan en talenten te begeleiden tot (toekomstige) leiders. Hij wordt beschouwd als een opinieleider in het managen van commerciële uitdagingen en het realiseren van groei. Voll publiceerde verschillende artikelen over de ontwikkeling van de zorgmarkt en het belang van het gebruik van real-world data. Momenteel ondersteunt hij verschillende farmaceutische bedrijven bij de ontwikkeling van hun toekomststrategie en werkt hij samen met voormalig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer om talentvolle bedrijfsatleten te helpen zich versneld te ontwikkelen tot toekomstbestendige leiders.