dr. Nicky Hekster

Head EMEA technical presales, IBM Watson Health

Na een decennium als Technical Leader Healthcare & Life Sciences bij IBM Benelux en als IBM Watson-ambassadeur te hebben gefungeerd, werkt Nicky Hekster nu pan-Europees voor IBM Watson Health. Hij concentreert zich op daarbij op ontwikkeling en validatie van oplossingen t.b.v. uitdagingen in de gezondheidszorg en de levenswetenschappen.
Naast eHealth en Big Data is hij een expert in het toepassen van AI-technologie op het volledige ecosysteem van betrokkenen in de gezondheidszorg. Hij is geïnspireerd door het verschil dat technologie kan maken om de gezondheidszorg en onderzoek te verbeteren.
Van 2010 tot 2014 was hij voorzitter van IHE Nederland (Integrating the Healthcare Enterprise), in welke hoedanigheid hij heeft bijgedragen aan het gecoördineerde gebruik van Zorg ICT-standaarden in Nederland voor regionale en nationale uitwisseling van medische informatie.
Nicky treedt regelmatig op als gastdocent aan universiteiten en hogescholen en is een veelgevraagd spreker of voorzitter op nationale en internationale conferenties en masterclasses.
Hij is executive professor aan de TIAS School for Business and Society, verantwoordelijk voor de track Business Analytics & Intelligence in het MSc MBA-programma.
Hij studeerde wiskunde en natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij op een onderwerp uit de zuivere wiskunde promoveerde.